منطقه فسیلی مراغه به خاطر تراکم بالای فسیل مهره داران 7 تا 12 میلیون ساله به بهشت فسیلی جهان شهرت دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس در مراغه، منطقه فسیلی مراغه به خاطر تراکم بالای فسیل مهره داران ۷ تا ۱۲ میلیون ساله به بهشت فسیلی جهان شهرت دارد و نخستین فسیل ها از این منطقه ۱۷۰ سال پیش توسط روس ها استخراج شد.
از زمان شناسایی این منطقه دیرینه شناسان بسیاری در آن کاوشهای فسیلی انجام دادهاند و در این کاوشها فسیلهای با ارزشی استخراج شده که امروز زینت بخش برخی موزههای دیرینه شناسی دنیا است.
منطقه فسیلی مراغه با شهرت و اعتبار جهانی این روزها تنها صاحب دو موزه کوچک فسیلی است. وجود ظرفیت بالای فسیلی در محدوده ای به وسعت ۴۰ هزار هکتار در مراغه، زمینه خوبی را برای ایجاد موزه های و مرکز تحقیقاتی فسیل فراهم کرده است.
برای احیای این منطقه از ۱۵ سال پیش ساخت مرکز تحقیقات دیرینه شناسی آغاز شده ولی با نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت نیمه تمام است. به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه، در ۸ مرحله کاوش صورت گرفته از سال ۸۴ درمنطقه فسیلی مراغه تاکنون ۲ هزار ۶۰۰ قطعه فسیلی به دست آمده است.
غلامرضا زارع افزود: منطقه مراغه ۷ تا ۱۲ میلیون سال قبل زیستگاه حیوانات وحشی مهره دار از جمله، فیل، زرافه، کرگدن، آهو، ببردندان شمشیری و اسب های پا کوتاه و برخی انواع دایناسور بود.
وی در ادامه گفت: عملیات ساخت مرکز تحقیقات فسیل از سال ۸۶ آغاز شده و هم اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سوم آبان از سوی انجمن دیرینه شناسی ایران روز ملی فسیل نامگذاری شده است.
انتهای پیام/60007
شناسه خبر: 802227